تحولات منطقه

قدس انلاین : رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تایباد گفت: در راستای حمایت از تولید داخلی کالای ایرانی ۴۰۰ نفر از بانوان شهرستان مرزی تایباد به هنر فرت‌بافی مشغول هستند.

۴۰۰ بانوی تایبادی به هنر فرت‌بافی مشغول هستند
زمان مطالعه: ۱ دقیقه
عبدالرحیم تاج محمدی با بیان این مطلب اظهار کرد: فرت‌‌بافی یکی از اصلی ترین صنایع دستی حوله بافی و از قدیمی ترین صنایع دستی جنوب این استان است.
وی با اشاره به قدمت چندصدساله این هنر بومی گفت: در سالی که با شعار حمایت از تولید داخلی آغاز شده است این اداره در نظر دارد در راستای این شعار و نیز فراهم کردن بستر مناسب برای اشتغال بانوان مرزنشین تمام تلاش خود را بکار گیرد.
تاج محمدی با توجه به میزان اشتغالزایی این حوزه در سال گذشته افزود: سال گذشته ۴۶ نفر از هنرمندان این رشته موفق به دریافت پروانه فعالیت انفرادی شده‌اند و همچنین تعداد ۸۳ نفر در این حوزه مشغول به فعالیت هستند.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تایباد در ادامه افزود: این اداره نسبت به شناسایی و پرداخت تسهیلات جهت افراد پشتیبان مشاغل خانگی به تعداد ۲۱ نفر با اعتبار یک میلیارد و ۵۰ میلیون ریال و افراد مستقل مشاغل خانگی به تعداد ۱۶ نفر و اعتبار ۸۰۰ میلیون ریال اقدام کرده است.
وی تعداد کارگاه‌های فرت‌‌بافی در شهرستان را ۲۵۰ دستگاه اعلام و اظهار کرد: با این تعداد کارگاه فعال در روستاهای جوزقان، فرمان آباد، چهاربرجی، آبقه، شهر ریزه، کوه آباد، قادرآباد و پشته تعداد ۴۰۰ نفر مشغول به کار هستند.
این مقام مسول بیان کرد: همچنین سال قبل ۱۰۰ درصد اعتبار اختصاص داده شده به حوزه صنایع دستی تایباد جذب شد و ۸۰ درصد اعتبارات این شهرستان به حوزه صنایع دستی و هنر فرت بافی اختصاص دارد.
وی روستای جوزقان را یکی از مراکز اصلی صنایع دستی دراین شهرستان مرزی دانست و گفت: این هنر نسل به نسل در این شهرستان انتقال یافته و از معدود هنرهایی است که کمتر به فراموشی سپرده شده و از رونق خوبی برخوردار می‌باشد و نیز یکی از سوغات و ره آورد سفر به این شهرستان بحساب می‌آید.
گفتنی است، انواع حوله دست، حوله حمام و چادرشب از محصولات کارگا‌ه‌های فرت بافی هستند.  
شهرستان مرزی تایباد در فاصله ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.